Studio Alpina

Zaufali nam

Zakres dostarczonych usług: analiza wyników finansowych i strategii biznesowej hotelu, przygotowanie budżetu operacyjnego, restrukturyzacja działalności hotelowej, audyt procesów i zarządzanie zmianą, mentoring właściciela hotelu i zespołu zarządzającego, zarządzanie aktywami, przekształcenie konceptu dla działu F&B.

HOTEL SOLARIS TORUŃ

Zakres dostarczonych usług: przygotowanie szczegółowego biznes planu obejmującego studium wykonalności i budżet pre-opening, optymalizacja efektywności operacyjnej w całym obiekcie, doradztwo właścicielom w sprawach aranżacji wnętrz i doboru FFE, doradztwo w zakresie projektowania, technologii i doboru wyposażenia kuchni, przygotowanie materiałów operacyjnych i listy wyposażenia, wsparcie i doradztwo w procesie pre-openingu hotelu, pomoc i dostarczanie ekspertyz architektom i projektantom w tworzeniu centrum SPA &wellness oraz centrum konferencyjnego dla 350 osób.

HOTEL SALTIC RESORT & SPA ŁEBA

Zakres dostarczonych usług: przygotowanie szczegółowego biznes planu obejmującego studium wykonalności i budżet pre-opening, optymalizacja efektywności operacyjnej w całym obiekcie, sprawowanie kontroli nad budżetem budowlanym, doradztwo właścicielom w sprawach aranżacji wnętrz i doboru FFE, przygotowanie list sprzętu operacyjnego i wyposażenia, wsparcie i doradztwo w procesie pre-openingu hotelu.

APARTHOTEL SALTIC ŁEBA

Zakres dostarczonych usług: dostarczenie pomysłu na koncepcję, wsparcie architektoniczne w przygotowaniu projektu koncepcyjnego, aranżacji przestrzeni i układu mebli dla całego projektu, doradztwo w zakresie projektowania, technologii i doboru wyposażenia kuchni oraz konceptu kulinarnego, przygotowanie koncepcji centrum Medical SPA &Wellness, przygotowanie szczegółowego biznes planu obejmującego studium wykonalności i budżet pre-opening.

KONCEPCJA LUKSUSOWEGO HOLISTYCZNEGO RESORT & SPA, OSTRÓDA

Zakres dostarczonych usług: doradztwo właścicielom i dostarczanie ekspertyz architektom i projektantom w przygotowaniu przebudowy istniejącego budynku na hotel, w tym planowanie przestrzeni i rozmieszczenie wyposażenia, doradztwo w zakresie projektowania kuchni, technologii i doboru sprzętu, przygotowanie konceptu kulinarnego, opracowanie budżetu operacyjnego na pierwsze 3 lata działalności, doradztwo inwestorowi w zakresie planowania centrum Medical SPA i wellness oraz rozbudowy hotelu.

MEDICAL SPA & SANATORIUM, KOŁOBRZEG

Zakres dostarczonych usług: przygotowanie biznes planu obejmującego studium wykonalności i budżet pre-opening, optymalizacja efektywności operacyjnej w obiekcie, doradztwo w sprawach aranżacji wnętrz i doboru FFE, w zakresie planowania kuchni i konceptu kulinarnego, przygotowanie list sprzętu operacyjnego i wyposażenia, planu kamieni milowych w procesie pre-openingu, mentoring menedżera hotelu z naciskiem na przywództwo i wiedzę finansową, szkolenie kadry zarządzającej w zakresie przygotowania i wykorzystania budżetu z wykorzystaniem USALI, dostarczanie ekspertyz architektom i projektantom tworzącym centrum SPA & wellness oraz centrum konferencyjne dla 350 osób.

HOTEL SALTIC RESORT & SPA, GRZYBOWO

Zakres dostarczonych usług: przeprowadzenie audytu operacyjnego hotelu, dobór i rekrutacja kadry zarządzającej, pozycjonowanie produktu na rynku.

DOLINA CHARLOTTY RESORT & SPA, STRZELINKO K/SŁUPSKA

Zakres dostarczonych usług: mentoring menedżerów 3 hoteli, z głównym naciskiem na przywództwo i wiedzę finansową, ustalanie strategii sprzedaży firmy i pozycjonowania produktów, ustalenie standardów działania mających na celu poprawę satysfakcji gości, pomoc i dostarczenie ekspertyzy architektowi w rozbudowie dodatkowego centrum konferencyjnego dla 500 osób.

GRUPA TRIP, ZAKOPANE

Zakres dostarczonych usług: audyt operacyjny restauracji, szkolenie menedżerów restauracji w zakresie przygotowywania budżetów operacyjnych i typowych KPI, kontrola rentowności operacyjnej, doradztwo inwestorowi w zakresie zagospodarowania przestrzennego i eksploatacyjnego Hotelu Aries w Zakopanem, przygotowanie listy sprzętu operacyjnego i wyposażenia.

FOOD ZONE SA AND PLATAN HOTELS & RESORTS

Zakres dostarczonych usług: audyt operacyjny hotelu i opracowanie planu działania w celu poprawy wyników finansowych, wprowadzenie budżetu operacyjnego do systemu USALI, opracowanie autorskiego systemu harmonogramu pracy w celu poprawy kontroli nad kosztami personalnymi, opracowanie planu remontu hotelu i centrum konferencyjnego, w tym przekształcenie dwóch lokali w 150-osobowy bar sportowy oraz tematyczną piwnicę eventową dla 500 osób.

HOTEL OSSA CONGRESS & SPA

Zakres dostarczonych usług: audyt operacyjny hotelu i opracowanie planu działania w celu poprawy wyników finansowych, wprowadzenie budżetu operacyjnego do systemu USALI, przeprojektowanie istniejącej koncepcji kulinarnej, szczegółowy biznesplan wraz ze studium wykonalności dla dodatkowego modułu hotelowego z 85 pokojami na terenie ZAMECZKU MYŚLIWSKIEGO.

REZYDENCJA NOMA & ZAMECZEK MYŚLIWSKI, PROMNICE

Zakres dostarczonych usług: audyt operacyjny hotelu i opracowanie planu działania w celu poprawy wyników finansowych, repozycjonowanie produktu, wprowadzenie budżetu operacyjnego do systemu USALI, przeprojektowanie koncepcji kulinarnej, mentoring kierownika hotelu, z naciskiem na przywództwo i wiedzę finansową.

HOTEL SYMPOZIUM, KRAKÓW

Zakres dostarczonych usług: audyt operacyjny hotelu i opracowanie planu działania w celu poprawy wyników finansowych grupy czterech hoteli, mentoring menedżerów grupy hoteli, z naciskiem na przywództwo i wiedzę finansową, wprowadzenie budżetu operacyjnego w oparciu o USALI.

SPÓŁKA HOTELARSKA EFH, WARSZAWA

Zakres dostarczonych usług: wsparcie architektoniczne w przygotowaniu projektu koncepcyjnego, planowania przestrzeni i układu wyposażenia dla działu gastronomii dwóch hoteli, doradztwo w zakresie planowania kuchni i doboru sprzętu, przeprojektowanie koncepcji kulinarnej, przygotowanie budżetu operacyjnego dla działu gastronomii.

FORTEN HOTEL GROUP, GDYNIA

Zakres dostarczonych usług: ustalenie standardów funkcjonowania hotelu, mentoring menedżera hotelu, ze szczególnym naciskiem na przywództwo i wiedzę finansową, doradztwo właścicielom i dostarczanie ekspertyz architektom i projektantom w planowaniu rozbudowy hotelu, w tym nowoczesnego centrum konferencyjnego dla 1500 osób i nowych restauracji, doradztwo w zakresie projektowania, technologii i wyposażenia kuchni.

WARSZAWIANKA CENTRUM KONGRESOWE HOTEL & SPA, JACHRANKA